De 2 snelste manieren om een online inkomen te generen

'Geld verdienen': 12.100 searches per maand...........

............'Online geld verdienen': 4.400 searches per maand

En natuurlijk de 2 mooiste:

'Snel geld verdienen': 9.900 searches per maand............

.............'Makkelijk geld verdienen': 1.900 searches per maand

Wat zijn we toch allemaal op zoek om geld te verdienen, het liefste zo gemakkelijk en snel mogelijk.

En het is ook wel logisch.. Want ook mijn websites begin ik natuurlijk niet alleen om anderen te helpen; Er moet nu eenmaal ook geld verdient worden.

Maar snel en gemakkelijk zijn niet de punten die je gaan helpen om een (passief) online inkomen op te bouwen. Het is een visie voor de korte termijn. Een snelle manier om even een paar tientjes te verdienen. Maar dat is toch niet waar jij naar op zoek bent?

Toch zoeken blijkbaar duizenden mensen elke maand naar een goedkope, snelle en vooral gemakkelijke optie om online geld te verdienen.

Dit is niet mijn manier, en het zou ook niet jouw manier moeten zijn om de volgende 2 redenen:

  • Ten eerste het gedeelte over 'zo snel mogelijk'. Snel veel geld verdienen heeft één voordeel: Je hebt sneller geld. Verder heeft het vaak alleen maar nadelen. Want als iets snel komt, is de kans groot dat het ook weer snel weg is. Verschillende online-ondernemers gaan hier de fout mee in. Snelheid komt boven kwaliteit te staan en voor ze het weten staan ze na een snelle start gewoon weer achteraan in de rij. Een stuk verderop in de rij zien ze vervolgens de mensen staan die wél kwaliteit kozen boven een zo snel mogelijk resultaat.
  • Ik snap het snelle gedeelte nog wel, we willen allemaal dat we zo snel mogelijk geld gaan verdienen. Maar dat het het liefst zo eenvoudig mogelijk moet zijn is iets dat ik niet begrijp. Want wat als je met 1 uur werk per week een succesvolle website op kon zetten? Een website waar je dus ongeveer 4 uurtjes per maand mee bezig bent en je na 2 weken een passief inkomen van €4.000 per maand oplevert? Geloof me, iedereen zou het dan doen. De concurrentie zou enorm zijn en hoewel je misschien op een bepaald moment een online inkomen hebt, kan dit binnen de kortste keren van je worden afgenomen door iemand die ook toevallig over een internetverbinding beschikt.

Nu zeg ik niet dat je het jezelf zo moeilijk mogelijk moet maken, maar de meest eenvoudige route kiezen is er simpelweg niet één die je resultaat op de lange termijn gaat opleveren.

Of zoals Gary Vaynerchuk het mooi verwoord:

Micro hustle, and macro patience.

Micro hustle betekent dat je je moet focussen op de taak die je allereerst moeten uitvoeren, niet de taak van volgende week. Heeft jouw website eerst content nodig? Focus dan op het schrijven van blogartikelen, het maken van video's etc. Niet het maken van mails voor je mailinglijst, het laten maken van een (veel te duur) logo, en al helemaal niet het opbouwen van een Facebook pagina. Focus je volledig op wat eerst af moet, hoe moeilijk dit soms ook is.

Macro patience houdt in dat je vervolgens geduld moet hebben nadat je de taken hebt uitgevoerd. We verwachten vaak veel te snel succes, maar als je alleen al kijkt naar hoe lang het duurt voordat een website bezoekers vanuit Google begint te ontvangen (4-6 maanden), is het niet realistisch om na een week alvast te gaan kijken of je iets hebt verkocht. 

Geef jouw website de tijd, het is iets dat de meesten niet doen.

Laten we de vragen die veel (nieuwe) website-eigenaren zichzelf stellen daarom veranderen in het volgende:

"Met de mogelijkheden die ik nu heb, wat kan ik aanbieden aan anderen om hier vervolgens geld mee te verdienen?"

Klinkt al een stuk beter toch?

Freelancing

Met afstand de meest snelle manier om direct geld te verdienen via het internet is om als freelancer aan de slag te gaan.

Zelf ben ik hier ook mee begonnen door middel van het schrijven van teksten en het ontwerpen van websites.

Freelancing heeft 2 grote voordelen:

  • Als freelancer kan je meteen starten, je hoeft niet maandenlang te wachten tot bezoekers eindelijk de weg naar je website weten te vinden. Bovendien leer je meteen van alles over de markt waarin je actief bent. Zo heb ik veel geleerd van het schrijven van teksten voor websites en het ontwerpen van bepaalde pagina's. Van de ervaring die ik heb opgedaan dankzij deze opdrachten, maak ik op dit moment nog steeds gebruik. Naast het inkomen dat ik met het freelancen genereerde, leerde ik er ook meteen enorm veel van.
  • Freelancing kan vervolgens leiden tot een website met een (passief) inkomen. Als jij bijvoorbeeld personal trainer bent, dan kan je de kennis en ervaringen die je op doet tijdens je werk als freelancer later weer gebruiken voor content op je website. Met deze website bouw je vervolgens een online inkomen op naast je werk als freelancer. Dit is ook de manier hoe ik ben begonnen met deze website.

En zit vooral niet in over de vraag naar bepaalde diensten die jij kan aanbieden. Zeker als online freelancer is er op veel plekken meer dan genoeg werk te vinden om mee te beginnen.

Alleen al op SiteDeals.nl is de vraag naar bijvoorbeeld goede schrijvers, webdesigners, WordPress-hulpen, ontwerpers van logo's en nog veel meer enorm groot. Maar ook Freelancer.nl staat vol met opdrachten jij meteen kan gaan uitvoeren.

Schrijf je in op deze websites en stuur een bericht naar de mensen die hulp nodig hebben bij iets waar jij ze mee kan helpen, of plaats een advertentie dat je graag mensen helpt met een bepaald probleem.

Blink je op dit moment nog niet ergens écht in uit? Dat maakt niets uit!

Ga op zoek via Google, kijk naar wat anderen doen, bekijk Youtube filmpjes, bestel een boek; Noem het allemaal maar op.

En vergeet niet dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn als dat je nu denkt. Veel mensen die graag willen betalen om iets opgelost te krijgen, weten ook wel dat als ze er echt de tijd voor nemen, het probleem zelf waarschijnlijk ook wel kunnen oplossen. Maar dit kost nu eenmaal tijd en energie, ze betalen er liever voor om het gedaan te krijgen.

Geld verdienen als freelancer is daarom ook helemaal niet zo moeilijk..

Affiliate marketing

Mijn persoonlijke favoriet voor het generen van een online inkomen op een redelijk snelle manier: Affiliate marketing.

Affiliate marketing is eigenlijk vrij simpel: De adverteerder (eigenaar van het product) geeft publishers (eigenaren van bijvoorbeeld een website) de kans om zijn/haar product te promoten tegen een commissie per gemaakte verkoop. Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van een unieke link. Elke keer als een iemand een product koopt via jouw unieke link, ontvang jij een bepaalde commissie.

Je kan het vergelijken met het advies dat je weleens geeft aan je vrienden of familie. Het aanraden van een bepaald paar schoenen, een type auto, of een film: Allemaal vormen van affiliate marketing. Nu is het vreemd om je vrienden of familie om een vergoeding te vragen voor advies, maar online is dit natuurlijk geen probleem. Je website is er toch om geld te mee te verdienen en bovendien help je mensen door het juiste product aan te raden.

Het wordt al snel duidelijk dat deze vorm van online inkomen een aantal grote voordelen heeft:

  • Je hoeft zelf (nog) niet een eigen product te maken, je kan rustig kiezen uit een van de honderden affiliate producten die er te vinden zijn. Hierdoor maak je vooraf geen grote kosten zonder dat je zeker weet of jouw website eigenlijk wel een succes gaat worden.
  • Je kan kiezen uit de best scorende en meest relevante affiliate producten op basis van ervaringen van andere publishers. Zo kan je alleen de producten promoten die echt van waarde én relevant zijn voor de bezoekers van je website.
  • Het geeft je de tijd om een community op te bouwen en van waarde te zijn voor de mensen binnen deze community, terwijl je tegelijkertijd al geld verdient. Kortom, je kan meteen beginnen!
  • Affiliate marketing kan voor het grootste gedeelte passief inkomen via het internet op gaan leveren. Als freelancer werk je meer als een soort werknemer van een baas. Als je niet werkt, wordt er ook niets verdient. Zo simpel is het. Bij affiliate marketing hoeft dit zeker niet zo te zijn. Het werk doe je nu echter vooraf (opzetten van de website, schrijven van blogartikelen etc.), het verdienen komt later. De bezoekersaantallen stoppen natuurlijk niet op het moment dat jij je laptop dichtklapt, deze blijven gewoon komen. Een ideale manier om een redelijk passief online inkomen op te bouwen.

Een aantal grote voordelen dus, maar hier horen nu eenmaal ook een aantal nadelen bij..

Zo zal je minder snel resultaat hebben met affliate marketing dan dat je zou hebben als freelancer. Als freelancer kan je direct aan de slag, waar je bij affiliate marketing toch meer afhankelijk bent van de bezoekersaantallen die op gang moeten komen. Hierdoor heb je soms even geduld nodig

Daarnaast heeft affiliate marketing in sommige markten een slechte naam. Dit komt voornamelijk dankzij de mensen die waarschijnlijk ook zoeken op de zoekwoorden in de inleiding van dit artikel..

Veel mensen zijn toch nog op zoek naar een snelle oplossing en plaatsen overal waar ze kunnen een affiliate link. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld websites met zogenaamde 'thin content' (weinig waardevolle info en veel affiliate linkjes) of Facebookpagina's die gericht zijn op maar één ding: Zoveel mogelijk affiliate producten verkopen.

Maar dat is niet de manier hoe ik affiliate marketing benader, en uiteraard ook niet de manier hoe jij het gaat benaderen.

Affiliate marketing gaat om het adviseren van producten die waardevol en relevant zijn voor je bezoekers.

Beloof me daarom het volgende: Promoot alleen producten die je zelf minimaal 1 keer hebt gebruikt en waardevol vindt. Kies niet het product met de hoogste commissie of beste verkooppagina, maar ga echt voor de beste optie. Dit kost misschien geld op de korte termijn, maar op de lange termijn heb je een stevige basis om verder op te bouwen!

En hoewel affiliate marketing misschien een slechte naam heeft in bepaalde markten, is dat niet te zien in de resultaten van deze methode.

Onderzoek van Forrester Consulting wijst namelijk uit dat de verwachting is dat affiliate marketing de komende jaren nóg populairder gaat worden; Een wereldwijde stijging in omzet van $4,2 miljard in 2015, naar $6,8 miljard in 2020.

Daarnaast geeft 80% van de websites die advertenties plaatsen aan dat ze gebruik maken van affiliate marketing. Dit tegenover 86% van de publishers (website-eigenaren).

Tot slot laat het onderzoek zien dat affiliate netwerken een grote rol spelen.

Handige affiliate netwerken in Nederland om te gebruiken op jouw website zijn: PayPro, TradeTracker, Daisycon en Awin (vroeger Zanox en Affiliate Window).

Op deze netwerken zijn duizenden producten te vinden in alle soorten en maten. Zo vind je altijd producten die relevant en waardevol kunnen zijn voor de (toekomstige) bezoekers op je website.

Naast de bekende affiliate netwerken, maken sommige websites ook gebruik van hun eigen affiliateprogramma. Vooral de grote merken en websites beschikken over hun eigen service. Door op Google "*websitenaam* + affiliateprogramma" in te typen kom je vaak al een heel eind.

Veel (beginnende) website-eigenaren onderschatten echt de kracht van affiliate marketing. Het is daarom ook iets waar ik me veel op focus bij het creëren van een succesvolle website.

In mijn eBook 'In 10 stappen naar je eerste 3,000 inschrijvingen' laat ik ook zien hoe je affiliate marketing kan combineren met opbouwen van je eigen enthousiaste community.

Het eBook is helemaal gratis, en ik beloof je dat het een goede start is om meer bezoekers te verwelkomen op je website en ze vervolgens te veranderen in fanatieke fans die graag jouw affiliate producten kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We zijn er bijna!
Waar mag ik het e-book naartoe sturen?